Behatolásjelző rendszerek
Távfelügyelet
Untitled Document
A riasztórendszer hatékonyságát nagymértékben fokozza a távfelügyeleti átjelzés. A 24 órás diszpécserközpontba futó jelzésekbõl azonnal értesülni lehet a betörési kísérletekrõl, támadásokról, szabotázsokról, áramszünetekrõl és az esetleges mûszaki hibákról. Az ügyeletre szelektív jelzések érkeznek és az operátor a számítógép monitoráról pontosan tudja, hogy hol történt a behatolás. A távfelügyelet nélkül mûködõ riasztórendszer magára van hagyva és rendkívül sebezhetõ.
Az otthoniak védelme érdekében a kezelõrõl vészhelyzet esetén támadásjelzés küldhetõ a távfelügyelet felé. Ilyenkor a sziréna nem szólal meg, a diszpécser viszont megteszi a szükséges lépéseket, küldi a kivonuló biztonsági szolgálatot és értesíti a Rendõrséget. Úgynevezett csapda kód használatára is lehetõség van, ha a hazaérkezõt erõszakkal kényszerítenék a rendszer hatástalanítására. Ilyenkor egy elõre beállított másik kódot kell beütni, amire a riasztórendszer látszólag megnyílik, de segélykérõ üzenetet küld az ügyeletnek. A távfelügyeleten ezt ugyanúgy kezelik, mint a támadásjelzést.
A riasztórendszer beépített digitális telefon kommunikátora segítségével lép kapcsolatba a távfelügyelettel a vezetékes telefonvonalat, rádiót vagy GSM modult használva.
Minden jog fenntartva © 2005 Recte Biztonságtechnikai Kft.
WEB CREATOR EMAIL